Stemmeværd

Næste runde Stemmeværd bliver på Emmaus, til Syng For Livet Goshen i uge 39 2024!

fotoserie1Tag plads – giv lyd – genvind sangglæden!

Stemmeværd er en kombination af sangundervisning, selvudvikling og ‘musikalsk legestue’ for voksne. Med en stemmeværdssession synger du dig glad, varm – måske bevæget – og du kommer nogle skridt tættere på dig selv og på forholdet til din egen stemme. Uanset, om du vælger stemmeværd som individuel session eller i form af weekendkursus, vil du opdage, at denne form for undervisning byder på en masse brugbare øvelser, redskaber og muligheder for at udtrykke det, du har på hjerte, uden hele tiden at blive forstyrret af tvivlstanker og egen-vurdering. Stemmeværd er en nøgle til nærvær, til at finde ind til og tydeliggøre dit personlige udtryk og med en legende tilgang, som du kan tage med dig tilbage til din hverdag, uanset hvad denne måtte bestå af.

Denne måde at arbejde med sig selv, stemmen og udtrykket på, er anbefalelsesværdig for enhver, amatør som professionel, der ønsker at mærke sig selv gennem stemmen, bearbejde gamle sang- og stemmetraumer og dårlige oplevelser og dermed få et nyt og langt mere positivt forhold til dét at stå frem, tage plads, give lyd. Finde – eller genfinde – glæden ved egen røst.

Tanken bag dette stemmeværdsbegreb er, at vores stemmebrug afspejler de områder af os selv, der trænger til at blive styrket. Men dette arbejde med stemmen får faktisk to funktioner:
en ’afdækkende’ og en ’healende’. Processen hjælper os til at komme i kontakt med vores inderste, og vi vil herfra kunne styrke vores selvværd gennem sang og samtidig benytte gruppens dynamik til at hjælpe andre med at gøre det samme.

Vi arbejder med visualisering og andre mentale redskaber, og der prøves undervejs i forløbet også kræfter med både gruppe- og evt. soloøvelser – med stor respekt for den enkeltes personlige behov og barrierer.

Pris: 950,- som kan betales i to rater: 350,- i depositum (sikrer dig en plads på kurset), og de resterende 600,- senest en uge før kurset afvikles.

Inkluderet i prisen er kaffe, te, frugt, salte snacks og materialer weekenden igennem (kursisterne medbringer selv frokost).

Kurser

Jeg opretter løbende kurser i Stemmeværd. Primært arbejder jeg med Intensive weekendkurser; #1 for begyndere og #2 for de, som ønsker at bygge videre på deres oplevelser og erfaringer med #1. Ønsker du at deltage eller blot høre nærmere om kursusindhold, form, pris og eventuelle ventelister, så send mig en mail her: rie@riehagbard.dk.

Hverdagsværd – Træning af dit stemmeværd i hverdagen!

Mange mennesker har med årene efterlyst et stemmeværdsforløb, hvor de kunne “teste” alle redskaberne i den travle hverdag – og samtidig sparre og få feedback på de udfordringer, der kunne være i at integrere alle de nye øvelser og redskaber i the everyday life. Og fordi mange sangglade og søgende nu samtidig i lang tid har måttet undvære kurser og selvudvikling, kom jeg på denne idé til Stemmeværd i en ny form; én som netop både kan køres udelukkende online – eller, hvis vi er heldige at alting snart åbner op igen, som også ville kunne afvikles primært ved fysisk fremmøde.

Hverdagsværd er med andre ord en lille skræddersyet forløbspakke som sikrer, at vi på forskellig vis kan mødes off- og online og følge hinanden – og ikke mindst øve sig på hinanden – i en tryg gruppe med plads til løssluppen stemning, hyggestunder og tæt fællesskab.

Kurser oprettes løbende – hold øje med Hverdagsværd under ‘kalender’.

Workshop og teambuilding

Stemmeværd er også særdeles velegnet i workshopform. Her får deltagerne rig mulighed for, stadig under tryg og kyndig vejledning, at kaste sig ud i de sanglige udfordringer i fællesskab – og dermed opleve, hvor livsbekræftende virkning arbejdet får for både selvværd og selvtillid.

Undervisningens idégrundlag er i sin enkelthed, at vi med sangen lærer at udtrykke dét vi har på hjerte, og erfarer en nyvunden styrke og et nyt gåpåmod så snart vi mærker anerkendelsen og bekræftelsen i, at vi godt må tage vores plads i samfundet/på arbejdspladsen, i familien, blandt vennerne, osv.

En workshop eller teambuilding session i Stemmeværd kan ses som en slags smagsprøve på, hvordan vi bliver bedre kommunikatorer, og hvordan arbejdet med stemme, krop og psyke kan bibringe det enkelte menneske en anderledes og dybtfølt fornemmelse af velvære.

_______________________________

>> En anden mulighed inden for sangterapi er de individuelle sessions.
>> Læs hvad tidligere stemmeværds-elever har sagt om Stemmeværd.