Egne kompositioner

Hjemme igen fra Rømø med tasken FULD af ideer! rie-takker-huset

Af og til må man som jeg trække stikket og både lade op og fordybe sig vha. nye og inspirerende omgivelser. Således drog jeg for et par uger siden til den Rømø’ske hede i et dejligt hus på mit eget lille sangskrivningsretreat. Det er der kommet en masse skitser, brainstorms og musikalske ideer ud af. For ikke at nævne en genskabt jordforbindelse og glæde ved nye naturoplevelser.

Ideerne skal nu summe – og derpå videreudvikles – og inden længe vil jeg her på kompositionssiden skrive lidt om, hvad I kan forvente i løbet af det næste års tid. Stay very tuned…!

anemone-til-sangbogNy børnesangbog på vej..

Selvom jeg kun ganske lidt kan løfte sløret for dette nye projekt, kan jeg med glæde sige, at jeg i samarbejde med Dansk Sang har taget de indledende skridt i udarbejdelsen af et børnesanghæfte særligt møntet på børn i indskolingsalderen. De fleste af sangene er allerede succesfuldt afprøvet på en række glade børn, og nu ser jeg frem til at dykke endnu mere ned i musikkens detaljer i takt med at Laust Lillebæks fabelagtige illustrationer udfolder sig. Nyd imidlertid hans skønne anemone!

Fyr den af, forfar – fra lokalhistorier til nye danske børnesange  forfarbog-visuel1

‘Fyr den af, forfar’ er en bog og cd med ti nye børnesange som hver især fortæller en spændende lokalhistorie fra et sted i Danmark. Alle sangene handler om virkelige personer eller hændelser fra gamle dage – om vores forfædre og deres meget forskellige liv rundt omkring i Danmark.

Det er børn fra ti forskellige skoler i Danmark der sammen med en lokalhistoriker har fundet deres egns mest spændende og originale lokalhistorie. Deres formidling af historien danner baggrund for de ti nye danske børnesange.

Bogen udkom 3. maj 2010 og kan bestilles via mail på rie@riehagbard.dk (kr. 100,- ekskl. fragt)

Læs mere om projektet på www.forfar.dk!

Teamet bag Fyr den af, forfar

Rie Hagbard, Claus Frovin, Susanne Guttorm og Julie Egemar

Udgivet af Turbine 2010

pladecoverEn tur tilbage – danske jazznumre med pop-tvist

Med et skønt hold musikere og producer i ryggen drog jeg i foråret 2018 til The Village Recording for at indspille 7 danske sange om livets glæder og bekymringer. En tur tilbage er min debutplade. Jeg har skrevet musik så længe, jeg kan huske – men dette er mit første officielle projekt som solosanger, uden pædagogiske vinkler eller med et kulturelt formål.

Pladen kan du købe her: www.gatewaymusicshop.dk eller kan bestilles hos mig via rie@riehagbard.dk

Medvirkende: Anders Mortensen (klaver), Jesper Thorn (bas), Rasmus Lund (tr.) og Hans Ulrik (sax).

Gateway 2018.

For aktuelle koncerter med pladens sange, se kalender.